19:00

Gamlestaden FF

Referat: Sjöviks SK - Gamlestaden FF

Inför
Vi möter Gamlestadens FF som vi ville ha revansch sen förra årets 1-5 förlust och det fick vi med råge .
Kim i målet gör Sjöviksdebut och även vårat lån från Belgien William Lindberg tar på sig den röda tröjan för första gången .

Första halvlek
Första 20 minuterna är helt fantastiska då vi spelar ut GFF och vi gör det riktigt bra framförallt på vänster kanten där Sebbe och Balkander gjorde det fantastiskt bra , och 1-0 kommer rättvist när Sebbe har lekstuga på högerkanten och spelar in bollen längs kortlinjen och där gör William Lindberg målet nära mål.
Sen blir vi lite bekväma och GFF trycker till våra just då bästa gubbar Sebbe och Balkander riktigt fult utan någon färg på kortet !!! Tyvärr blir Balkander skadad efter en av dom fula smällarna , vi hoppas verkligen han är tillbaka mot Hemsjö . Spelet jämnar ut sig och vi har det lite tungt på mitten då dom är övertaliga där, GFF visar sig vara ett bra lag och skapar en del chanser som Kim i målet gör det bra , 1-0 i halvlek .

Andra halvlek Vi går år ut i andra genom att inte pressa så högt och krympa ihop ytorna på mitten och det lyckades bra , det såg riktigt bra ut försvarsmässigt men framåt blir det mindre och mindre löpningar och vi försvarar oss bara från ca minut 55 och 70 och vi väntar bara på 1-1 målet som kommer närmare och närmare men sista kvarten tar vi upp William på topp och ner med Drott på mitten ut med Solberg på ytterkant och vi byter in 13 årige supertalangen Vidar Hallberg(bara 13 år ! ) och nu vänder vi matchen och på Solberg skott på målvakten blir det retur och Vidar gör mål direkt i sin första bollkontakt en läcker lobb över målvakten och hans första seniormål är ett faktum , sen spelar Duktige Bodehed fram Solberg som gör 3-0 ,på en hörna där vi tappar markering gör GFF 3-1 stax därefter ,men i anfallet nån minut senare spelar Vidar fram giganten William som helt fri rullar in 4-1 ,William får ytterligare ett friläge där målvakt rundas och i öppet mål skjuter bollen i burgaveln , så nära ett hattrick i debuten för Sjövik

Summering
En riktigt bra genomkörare där vi blandar och ger lite men visar oss starka i början och i slutet av matchen , stort beröm till hela laget som spelar som ett lag där även inhoppande Bodehed , Stefan , Gabbe , Jesper som går in och spelar helt perfekt och givetvis Vidar som gör det riktigt bra med 1 mål och ett assist på en kvart !!! vilken Succé , men xtra plus idag till Ljungan William Sebbe men hela laget var som sagt fantastisk bra idag .

Eftertanke
Och vi tackar Christian Briles GFF för en bra genomkörare med gött tjöt och två taggade lag och ledare för en trevlig och nyttig match som hade seriekaraktär .

Nästa Vecka
Nu väntas Träning Måndag och onsdag sen årets match mot Hemsjö IF på hemmaplan som spelade 3-3 i serien igår i toppmatchen mot Somali .

Här kommer även Gamlestadens FF referat
Träningsmatch mot Sjövik borta en fredagkväll vecka 31. Vi var glada att vi fick ihop lag till detta möte där det var en repris på förra årets träningsmatch mot Sjövik då vi vann med 5-1. Det var dock ett helt annat Sjövik i år då man har värvat ihop ett i stort sett helt nytt lag fylld med spelare med bra div.6-klass.

FÖRSTA HALVLEK
Totala dominans av Sjövik första 20. Dom dominerar bollinnehavet fullständigt och har det riktigt kul stundtals. Vi har svårt att få ihop några längre anfall eller några anfall alls och det är mest jobba och kriga som gäller.
Målet kommer också helt följdriktigt då vi ger bort en hörna och i anfallet efter det så spelas bollen snettinåtbakåt efter att det tunnlats friskt, Dino släpper retur och på den är det bara Sjövik som hugger, 1-0!
Matchbilden svänger dock helt efter detta och nu börjar vi istället rulla boll och skapa farligheter. Manne och Johan har kanonmöjligheter men avsluten blir för lösa. Petter har ett inlägg(?) som målvakten nästan fumlar in. Söderqvist har ett skott från nära håll som skjuts snett. Thomas har en bra frispark som målvakten räddar till hörna. Dessutom så missar domaren tyvärr en solklar hands.
Ändå en ok känsla i paus efter att vi jobbat oss tillbaka in i matchen.

ANDRA HALVLEK
Lite längre lag och lite rakare spel från båda lagen i andra, men vi fortsätter att vara det bättre laget fram till sista kvarten. Kanske något färre lägen i andra halvlek dock. Sista kvarten så kommer det tyvärr ett par chansbollar upp och Sjövik kontrar in 2-0! och 3-0!
Vi får en hörna där Manne beordras ta den och han hittar Groth som från nära håll nickar in 3-1! Groths första i GaFF och ett härligt coachmål.
Tyvärr så åker vi på ännu ett kontringsmål och det blir 4-1!

SAMMANFATTNING
Trist resultat då det inte speglar matchen. Men Sjöviks första 20 min är riktigt bra ska sägas och det är skönt att det avtog. Samtidigt starkt att vi reser oss spelmässigt.
Målchanser skapar vi i alla fall nu och det kan vi ta med oss även om vi behöver mer kyla när lägena dyker upp.

Vi tackar Sjövik och domaren för en god match och önskar dom lycka till!

Matchens GaFFlar:

Lucas: Så viktig med sitt eviga slit på mitten. Börjar hitta tillbaka till vårformen.

Ture: Som vanligt väldigt tongivande i närkampsspelet. Dessutom väldigt bra längre passningar, framförallt i första halvlek.

Johan: Speedkulan var ständigt spelbar och verkar orka hur mycket som helst. Börjar komma upp i nivå och nu är det bara det sista som ska sitta för att detta ska bli riktigt bra.